Wat biedt Bearleaders jou?

Bearleaders biedt dagelijks reisinspiratie en authentieke aanbevelingen van succesvolle ondernemers op Instagram @bearleadersamsterdam. Dus geen bloggers die worden betaald om een bezoek te brengen aan een hotel. Bearleaders zijn succesvolle, bereisde creatieve ondernemers. Mensen met smaak, die delen waar ze zijn geweest en wat hun reis zo bijzonder maakte.

Zo vind jij een goede reden om op reis te gaan en de beste eet- en slaap adressen. En door hun gevoel voor service en hun uitgebreide reiservaring kan jij erop vertrouwen dat hun tips goed zijn.

Bearleaders members

Voor ondernemende levensgenieters, vrienden en klanten van Bearleaders brengen we een nieuwsbrief uit met bijzondere (reis) inspiratie, exclusieve aanbiedingen van de Bearleaders en ‘invitation only’ events. Onze lokale events hebben veelal een cultureel- of charitatief element.

Interesse? Meld je dan hier aan. Wij beoordelen vervolgens je aanmelding en als je de nieuwsbrief ontvangt weet je dat je bent toegelaten.

Wat zijn Bearleaders?

Onze Bearleaders zijn de smaakmakers van Europa. Succesvolle creatieve ondernemers die ons met plezier voorzien van hun favoriete plekken en bijzondere ervaringen.

Op dit moment komen de creatieve ondernemers nog voornamelijk uit Amsterdam, omdat dit nu eenmaal de locatie is waar Bearleaders is gestart. Zij zijn geselecteerd omdat ze bovengemiddeld reizen en omdat ze een talent hebben voor koken, fotografie, kunst, design, service, schoonheid, mode en/of voor het maken van muziek.

Je vraagt je wellicht af waar het woord Bearleaders vandaan komt? Bearleaders waren de begeleiders op de eerste uitstapjes en reizen van de West-Europese elite in de 18e en 19e eeuw. Ze waren met één of meerdere Bearleaders soms maandenlang onderweg naar o.a. Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Dit stond bekend als de ‘Grand Tour’.

Geïnspireerd op de Grand Tour

De Grand Tour was een ontdekkingsreis naar de klassieke oudheid, kunsten, schatten en sociale omgangsvormen en was vooral populair bij de Britse adel en notabelen. Maar ook Nederlanders maakten zo hun eerste uitstapjes en reizen in zowel binnen- als buitenland.De kennis en levenservaring moest de jonge mannen – en vanaf de 19de eeuw ook vrouwen – voorbereiden op sleutelposities in het openbare leven. De eerste liefdeslessen en gokken hoorden ook bij de reis.

Om de Grand Tour in goede banen te leiden, kreeg de reiziger een Bearleader mee. Dat was een gids die op de hoogte was van de beste eet-, drink- en winkel adressen. Bearleaders werden overal met open armen ontvangen en waren op de hoogte van de leukste (culturele) events.

over-bearleaders-image.jpg

Parijs en met name Italië waren de belangrijkste bestemmingen van de Grand Tour. Het Carnaval in Venetië, het Paasfeest in Rome of een uitbarsting van de Vesuvius, niets wilde men missen.

Contact

Heb je vragen of suggesties? Mail ons dan info@bearleaders

Team

  • Suzan Fluitman - Founder

  • De Bearleaders - smaakmakers uit Amsterdam e.o.

  • Sietske van ‘t Hooft - fotografie & copy

  • Pauline van der Werff - marketeer

  • Wessel Versluis - designer